Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Högsäters skola är stängd på grund av ett utbrott av covid-19 ochd et är oklart när den öppnar igen. (Arkivfoto) Bild: Stefan Bennhage
Högsäters skola är stängd på grund av ett utbrott av covid-19 ochd et är oklart när den öppnar igen. (Arkivfoto) Bild: Stefan Bennhage

Pandemi stänger Högsäters skola

Skolan i Högsäter har tillfälligt stängt på grund av covid-19. Skolan stängdes på torsdagen och håller stängt i dag, fredag.

– Det beslut som tagits gäller resten av veckan, säger Fredrik Höggärde, rektor på Högsäters skola som är en skola för barn i förskolan och upp till årskurs sex.

LÄS MER: Smittan bromsar i norra Bohuslän – ökning i tre kommuner

Skolan stängdes på torsdagen och håller stängt under fredagen. Det är i nuläget oklart om skolan kommer kunna öppna igen efter helgen.

Bakgrunden till beslutet att hålla skolan stängd beror på några bekräftade fall bland personalen av covid-19. Dessutom är det ett antal anställda på skolan som är hemma med symtom och väntar på svar om de är smittade eller inte.

– Den här situationen har lett till att det finns inte personal att sätta in på skolan.

Enligt Fredrik Höggärde finns det även barn som har lindriga förkylningssymtom men det är oklart om det handlar om vanlig förkylning eller covid-19.

Fritids är fortfarande öppet för de som inte kunnat ordna barnpassning på egen hand eller för de vårdnadshavare som har samhällsviktiga funktioner.

LÄS MER: Coronautbrott i Skövde kopplas till studentfester