Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polis larmad efter större bråk i Färgelanda – en man gripen

Flera polisenheter larmades under fredagseftermiddagen till Färgelanda efter att ett större bråk utbrutit. Tre personer skadades i samband med händelsen och förts till sjukhus. En person har gripits misstänkt för misshandel.

Det var strax efter klockan 16.00 som flera polisenheter tillsammans med ambulans larmades till Färgelanda efter rapporter om att ett större bråk utbrutit.

– Vi håller fortfarande på och försöker få klarhet i vad det är som har hänt på platsen men det ska röra sig om ett större antal personer som med hjälp av olika tillhyggen hamnat i bråk, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt uppgifter till polisen ska det ha rört sig om ett 20-tal personer inblandade där flera personer uppgavs vara skadade. Även kvinnor och barn ska ha varit involverade i händelsen.

I bråket ska både basebollträ och järnrör ha använts och enligt polisen är det två familjer som är involverade i händelsen.

Oklart vad som utlöst bråket

Vid 18-tiden är det lugnt på platsen med en enhet kvar för trygghetsskapande arbete. Att det ett par timmar tidigare varit ett storbråk med flera personer inblandade finns det på platsen inga spår av.

Enligt polis har totalt tre personer skadats i samband med bråket. En person uppges ha en nackskada och en annan person ha skador i ansikte och på sin höft. En tredje person ska ha skador i huvudet. De skadade är samtliga män mellan 15-20 år.

En gärningsman pekades tidigt ut i samband med att polisen kom fram till platsen. Personen beskrivs att var i 45-årsåldern och grips misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel. Polis utesluter dock inte att fler gärningsmän kan vara involverade i händelsen.

Samtliga skadade fördes till sjukhus för kontroll och vård. De kommer vid ett senare tillfälle att höras av polis.

Vad som utlöst bråket finns det ännu inga uppgifter om.

– Vi kommer fortsätta jobba med att hålla förhör med inblandade personer och förhoppningsvis få reda på hur bråket startat, sa polisens presstalesperson till Bohusläningen på lördagen.

Arbetet med utredningen har pågått under hela helgen. På söndagskvällen var en person fortsatt frihetsberövad. Inga fler personer har gripits efter bråket.