Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Radhus totalförstörd i brand

Ett radhus började brinna vid 18-tiden under lördagskvällen i Högsäter i Färgelanda kommun. Vid halv åtta var branden släckt men räddningstjänsten var kvar till fram på natten med full styrka för eftersläckningsarbete. Ingen person har behövt föras till sjukhus.

Larmet inkom strax efter klockan sex på lördagskvällen om en brand i ett radhus på Odens väg i Högsäter. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det ska brinna med öppna lågor och räddningstjänsten ska precis gå in i radhuset och börja jobba. Det är oklart om någon ska ha befunnit sig i radhuset när det började brinna, säger Sara Tunklev teamledare på SOS Alarm.

Vid halv sju var fem enheter på plats från räddningstjänsten och tre till var på väg. En ambulans fanns på platsen men behövde inte begära fler ambulanser skickade.

Strax efter halv åtta kunde räddningstjänsten meddela att lägenheten som brunnit i radhuset är totalförstörd.

– Branden är nu släckt men vi är kvar med alla enheter och jobbar med eftersläckningsarbete under några timmar till. Det är en länga med fyra lägenheter där en lägenhet är totalförstörd så nu kollar vi så att branden inte sprider sig via taket till de andra lägenheterna, säger Mona Hedman inre befäl vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus. Polisen har upprättat en anmälan om mordrand och kommer under måndagen göra en teknisk undersökning av platsen.