Rånförsök på apotek i Färgelanda

Strax innan lunch blev ett apotek utsatt för rånförsök. Två maskerade personer ska genom hot med kniv försökt råna apoteket.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid klockan 11:14 på onsdagen som polis kallades till ett apotek i centrala Färgelanda. Ett överfallslarm från apotekets kassa hade utlösts.

– Det var ett så kallat skarpt larm som inkom från Securitas. Det visade sig sedan vara ett rånförsök, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson region Väst.

Personalen uppgav att två maskerade personer försökt råna apoteket genom hot, men inte fått med sig något.

– De ska ha haft på sig någon typ av mask. De har velat få med sig medicin, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson region Väst.

Enligt uppgifter blev personalen hotade med kniv, men ingen fick några fysiska skador.

ANNONS

Vid lunchtid var polisen på plats med en hundpatrull för att söka av området. Personalen på apoteket hördes av polis. De sökte och talade även med vittnen från platsen som kan ha sett eller hört något.

Efter klockan 13 meddelade polisen att patrull fortfarande är på plats och att en teknisk undersökning kommer genomföras under dagen.

– Man har sökt men ingen har anträffats efter rånförsöket, berättar Anna Göransson.

Händelsen rubriceras som rånförsök.

Moped tagen i beslag

De två gärningspersonerna ska ha setts åka iväg på en moped. Enligt uppgifter ska de sedan ha kört omkull och sprungit från platsen, skriver polisen på sin hemsida.

Polis hittade mopeden och tog den i beslag. Vidare utredningsåtgärder kommer att pågå under kvällen.

Ingen misstänkt har gripits.

ANNONS