Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Länsstyrelsen anser inte att det finns några skäl att ge dispens från strandskyddet för en brygga och pir.  Bild: Privat
Länsstyrelsen anser inte att det finns några skäl att ge dispens från strandskyddet för en brygga och pir. Bild: Privat

Rev upp beslut om strandskydd i Färgelanda

I höstas beslutade Färgelanda kommun att ge dispens från gällande strandskydd för en pir vid Strandsjön. Nu har länsstyrelsen upphävt beslutet med motiveringen att det inte finns något stöd i gällande lagstiftning för ett sådant beslut.

Det händer att myndigheter gör olika typer av tolkningar av lagar och regler. Så är fallet i ett ärende när det gäller strandskydd för en pir vid Strandsjön där strandskyddet är 100 meter. I kommunens beslut står bland annat att det kan finnas ett visst behov av en pir med anledning av att det finns en hel del vass längs strandlinjen. Och att åtgärden inte bedöms hindra allmänheten tillträde till stranden.

Länsstyrelsen river upp beslutet om dispens från gällande strandskydd som kommunen tagit. I beslutet konstateras att piren är av sådan storlek och utformning att det både är en pir och en brygga och att allmänheten kan känna sig hindrade från att passera eller vistas i området. Länsstyrelsen menar i sitt beslut att det saknas särskilda skäl att ge dispens från gällande strandskydd.