Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

13,5 miljoner kronor. Det är vad Ödeborgs skola behöver i investeringar. Bild: Lasse Edwartz
13,5 miljoner kronor. Det är vad Ödeborgs skola behöver i investeringar. Bild: Lasse Edwartz

Skolan behöver renoveringar för 13,5 miljoner

Ödeborgs skola har behov av renoveringar. Det visar en genomgång som Färgelanda kommun gör av skicket av skolorna i kommunen. Hela genomgången ska vara klar i mars.

En stor genomgång av skicket på skolorna i Färgelanda pågår just nu. På onsdagen fick kommunstyrelsen besked om behovet av upprustning av Ödeborgs skola. Och det finns en del att åtgärda. De närmaste åren har Ödeborgs skola, enligt kommunen, ett investeringsbehov på nära 13,5 miljoner kronor. I den summan ingår investeringar i gymnastiksalen, skollokalerna och skolans utemiljö. De renoveringar som förvaltningen beräknar ska kosta mest är byten av element i gymnastiksalen samt ytskikt och belysning på skollokalerna.

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Bernhardsson (C) säger att han inte är särskilt bekymrad över den kommande kostnaden.

– Jag tycker inte man ska lägga så mycket fokus på det, säger han, och lägger till:

– Man kan räkna upp och ner, det är fler skolor som läggs på varandra. Det här är inte siffror som baserar sig på någon upphandling, utan för att vi ska få någon form av hum.

"En liten del av en tårta"

Kommunstyrelsen kommer att fortsätta få rapporter från tjänstemännen tills dess att samtliga skolor i kommunen har gåtts igenom.

– Vi ser fram emot att hela genomgången kommer att levereras i mars månad. Det är en viktig grund att jobba utifrån och vi har som ett av våra prioriterade områden att vi ska höja skolresultaten och ha funktionsdugliga skollokaler. Det har vi lagt krut på sedan vi tillträdde i november, säger Tobias Bernhardsson.

Sedan tidigare har Höjdenskolan genomgått en renovering. Den stoppades efter att den första av två etapper var avklarad, då den nya kommunstyrelsen ville ha en nulägesanalys över samtliga skol- och förskolelokalers status.