Moduler på Valboskolan. Nu får även Ödeborg och Stigen moduler till deras förskolor. Arkivbild.
Moduler på Valboskolan. Nu får även Ödeborg och Stigen moduler till deras förskolor. Arkivbild.

Skolorna som får nya moduler

För att lösa bristen på förskoleplatsen ska moduler nu placeras i anslutning till förskolorna i Ödeborg och Stigen. Till hösten räknar kommunen med att de ska stå färdiga.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare skrivit om bristen på förskoleplatser i Färgelanda kommun. I Högsäter ska Månvägens förskola byggas ut för att få plats med ännu fler barn, något som Bohusläningen tidigare skrivit om.

Då sa förskolechefen Marie-Louise Forsberg att de hade för stora barngrupper och behövde fler avdelningar.

– Ett annat problem som vi har är att många barn köar för en förskoleplats. Det är ett angenämt problem att bygden blomstrar och det gäller inte bara här i Högsäter utan även i Ödeborg, Stigen och Färgelanda, sahon då.

Läs mer:Barnboom i Högsäter - förskolan byggs ut

För att lösa situationen i Ödeborg och Stigen har kommunen beslutat att hyra in moduler i anslutning till förskolorna i Ödeborg och Stigen. Det handlar om varsin avdelning med plats för cirka 18 barn. Det beslutades på kommunstyrelsens sammanträde förra året. Finansiering sker med avsatta medel för provisoriska förskoleavdelningar i budget 2017.

ANNONS

Nu har markarbetet påbörjats och till hösten räknar man med att modulerna ska stå färdiga att användas. Detta är något som Helena H Kronberg, barn- och utbildningschef i Färgelanda kommun, ser positivt på.

– Vi är väldigt glada över modulerna och att de byggs i nära anslutning till tidigare förskolor. Dessutom är vi i stort behöv av platserna, säger hon.

ANNONS