Snart invigs den nya multiarenan

Till sommaren kommer projektet med multiarenan, som pågått i flera år, att se sitt slutmål. För då ska Färgelanda kommuns första friidrottsanläggning och en ny konstgräsplan stå färdig.

ANNONS
|

På Högalids idrottsplats har det varit fullt av byggarbetare och maskiner den senaste tiden. Skog har avverkats i området och under vintern har det pågått sprängning.

Men detta är inte så konstigt med tanke på att man arbetat med att göra en av kommunens allra första friidrottsanläggningar på platsen.

Högalids idrottsplats är numera känd för att vara Färgelanda IF:s hemmaplan och har alltid lockat mycket folk till den årliga utomhuscupen i slutet av sommaren, Färgelanda cup.

– Men vi har saknat en träningsplats för våra lag under våren och hösten. Vi har ingen konstgräsplan i kommunen och därför har vi och andra föreningar i området varit tvungna att hyra in oss på en konstgräsplan utanför vårt område, säger Hans-Jacob Svensson, som är ordförande i föreningen. Det är en av anledningarna till att vi vill ha en konstgräsplan i kommunen - som många kan nyttja.

ANNONS

Utöver intresset för en konstgräsplan har även friidrotten visat ett intresse av att ha en anläggning i området.

Samma år som Hans-Jacob Svensson tillträdde som ordförande i föreningen, 2009, startade planerna på att göra en multiarena. Ingemar Carlsson, som är hedersledamot i föreningen, har varit väldigt engagerad i projektet.

– Jag tror den här anläggningen kommer gynna många. Vi från fotbollens sida, friidrottarna och även de som vill komma hit och träna på egen hand, säger han.

Den nya anläggningen kommer att bestå av en konstgräsplan med spelytan 65 gånger 105 meter. Runtom planeras tre löparbanor med sex banor på upploppet, och anläggningar för hopp- och kastgrenar. Även en beachvolleybollplan kommer anläggas.

Eftersom det tidigare inte funnits någon arena för friidrott i kommunen, kommer en ny friidrottssektion att bildas. När anläggningen kommer att stå färdig är också klart enligt Ingemar Carlsson.

– Det mesta talar för att det blir den första juni i år. Det kommer bli en riktig kick att få se den färdig, säger han och får medhåll från Hans-Jacob Svensson.

Projektet har finansierats av Arvsfonden och Färgelanda kommun tillsammans med ett flertal sponsorer, till exempel Svenska fotbollsförbund.

Ungefär 13 miljoner och utrustning för cirka miljonen har projektet kostat enligt Ingemar Carlsson.

ANNONS

Den nya konstgräsplanen kommer att användas av föreningarna i Valbo sportunion som består av Färgelanda IF, Ellenö IK, Högsäters GF, Stigens IF, HEF Valbo och Ödeborgs IF.

ANNONS