Stort intresse för orienteringstävling

Nu ska orienterarna ta över de Dalsländska skogarna. För till helgen arrangeras tävlingen Skärmenträffen utanför Högsäter och tävlingsledaren tror på mycket folk.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare berättat om orienteringsklubben OK Skärmen som fått godkänt av länsstyrelsen att arrangera en orienteringstävling utanför Högsäter.

Nu börjar det närma sig och till helgen drar tävlingen Skärmenträffen i gång strax öster om Högsäter vid Ragnerudsjön.

Över 300 deltagare

Enligt tävlingsledaren Bengt Zetterberg har de just fullt upp med planeringen och förberedelserna. I år hoppas han dessutom på över 300 deltagare.

– Vi har fått in över 200 anmälningar men vi tror att det kommer bli mer innan tävlingen drar i gång på lördagen, säger han och tillägger att det ser lovande ut rent vädermässigt. Summa som allt tror han att det kommer bli en fin dag i skogen.

ANNONS

Tävlingen har arrangerats i många år runt de Dalsländska skogarna. Men fjolåret blev dock en avstickare på grund orienterings-VM som hölls i Strömstad och Tanums kommun.

Viktig att hålla liv

Bengt Zetterberg tror att det är viktigt att hålla liv i en långdistanstävling i området.

– Vi har inte så många klubbar i området som kan arrangera liknande tävlingar. Det som är unikt för oss är nog att vi kommer ha många olika åldrar som är med. Vi har barn och ungdomsklasser från 10 år och uppåt. Till den äldsta klassen som är för de som är 80 plus.

LÄS MER:

ANNONS