Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I början av november invigs tre nya biogasmackar i Dalsland. Bild: Claudio Bresciani/TT
I början av november invigs tre nya biogasmackar i Dalsland. Bild: Claudio Bresciani/TT

Tre nya biogasmackar i Dalsland

Nu ska det bli lättare att tanka sin bil med närproducerad gas i Dalsland. I början av november öppnar tre nya biogasmackar i Dals Ed, Bengtsfors och Melleruds kommuner

Den här satsningen görs av Dennis Staaf från BRC Sweden, Trollhättans energi och ett antal producenter av biogas Dalsland. I satsningen ingår också en satsning på en biogasmack i Strömstad.

Invigningsturnén startar torsdagen den åttonde november och avslutas den nionde november i Bengtsfors.

Premiärtankning

Varje invigning inleds med ett kort panelsamtal med ägaren av tankstationen och kommunalråden i kommuner där satsningen genomförs. Sedan blir det premiärtankning av en biogasbil. Det finns till och med möjlighet att delta i ett lotteri där priset är en weekend med fulltankad biogasbil.

På de här mackarna finns det möjlighet att tanka fossilfri biogas som tillverkats av gödsel och avfall från lantbruk i Dalsland och andra anläggningar i Fyrbodal. Det hela är en del i satsningen på att Sverige ska få en fordonsflotta som inte är beroende av fossila bränslen 2030.

Biogasmackarna kommer att ligga i på Verkstadsvägen 3 i Dals Ed, Eldaregatan 1 i Mellerud, Floraleden 2 i Bengtsfors och Sältegatan 8 i Strömstad.