Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Utlyser belöning efter verktygsstöld

Företag erbjuder 10 000 för ett avgörande tips som fäller tjuven.

Någon gång under helgen har någon eller några brutit sig på en byggarbetsplats i Färgelanda och stulit maskiner och verktyg. Det är genom ett fönster som inkräktarna tagit sig in genom att bryta upp det. 

– De har tagit alla verktyg och elmaskiner. Det är såklart jättetråkigt, säger Germund Bryntesson som äger Martin & Germunds bygg AB. 

Inget ska ha förstörts vid inbrottet och att byggarbetsplatsen ligger avskilt tycker Germund Bryntesson tyder på att det var ett planerat brott. 

– Det är inget ställe man bara kör förbi. Och det här är inga grejer man bara tar under armen. Det räcker inte med en personbil för att få plats med kapsågar och klyvsågar. Så de har ju vetat vad de gjorde, säger Germund Bryntesson. 

Det är inte förstå gången företaget drabbas av inbrott. I somras var det någon som bröt sig in i deras arbetsbilar. Även den gången stals verktyg men ingen har kunnat gripas för de stölderna. 

Nu gör man ett nytt försök att erbjuda pengar för att få fast tjuven eller tjuvarna. Denna gång utlyser man 10 000 kronor för den som ger ett avgörande tips som gör att tjuven eller tjuvarna grips och fälls. 

– Det som stals var värt väldigt mycket mer. Förra gången fick en del tips men aldrig något som ledde någonstans. Det finns inte så många andra sätt de kan åka dit på så vi provar även den här gången, säger Germund Bryntesson. 

Stölderna är nu polisanmälda men på tisdagseftermiddagen hade polisen ingen information att ge om någon utredning påbörjats. 
Germund Bryntesson har skrivit om belöningen företaget utlyst på facebook. 
Ett dygn efter publiceringen hade han fått flera kommentarer från personer som bland annat beklagar inbrottet. Men några tips om vem som kan ligga bakom brottet hade inte kommit in. 

LÄS MER: