Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arbete på väg 172 har stött på problem. Arbetet skjuts upp till 8 augusti.

Vägarbete har stött på problem

Vägarbete på 172 i höjd med Lane-Fagerhult har stött på problem och har stoppats över sommaren.

Området kring Lane - Fagerhult är enligt Västvatten utsatt för en stor risk för översvämningar i fastigheter runt omkring i området. Problemet var tänkt att lösas genom att lägga en ny ledning för att leda om stora vattenmassor. Projektet blev stoppat då man för två veckor sedan upptäckte ett geotekniskt problem när man försökte borra under vägen. För tillfället är vägarbetet uppskjutet till 8 augusti då ny borrutrustning ska testas. Peter Dorse är projektledare på Västvatten men inte just för väg 172 så han har inte mer information om de problem man stött på.

– Jag kan inte säga så mycket eftersom jag inte har hand om det projektet men geotekniska problem kan till exempel handla om att man stött på ett berg som måste sprängas eller att det är rasrisk vid området, säger han.

Han kan inte specificera vad som skett utan hänvisar då vidare till entreprenören Markbygg i Uddevalla som försökt nås utan resultat. Skyltningen om vägarbetet står fortfarande kvar.

– När det gäller just det här ärendet kan det handla om vad som helst och först måste en geoteknisk utredning påbörjas och detta kan troligtvis inte göras innan augusti, säger han.

Varför står vägskyltarna om byggarbete kvar om det inte sker något underhåll just nu?

– Jag skulle tro att det har att göra med att det finns en grop eller hål i marken som man vill varna för och därför är skyltningen kvar, om det är en trafikfara så måste skyltarna vara kvar, säger Peter Dorse.