Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Alliansstyret vill göra ett nytt försök att sälja industrifastigheten. Bild: Lasse Edwartz

Vill göra nytt försök att sälja omdebatterad industrifastighet

Turerna kring Björnhuset har varit många under åren. Nu kan det bli ännu ett försök att sälja den kommunägda industrifastigheten.

– Vi ser inte kommunen som rätt ägare. Vi ser att vi inte hinner sköta verksamheten på rätt sätt och därför måste vi hitta en ägare med mer fokus, säger Linda Jansson (M), förste vice ordförande kommunstyrelsen.

Det var 2007 som Färgelanda kommun första gången avsatte pengar för att bygga ett företagshotell med namnet Björnhuset. Men det beräknade priset på 15 miljoner kronor växte med åren till 90 miljoner.

I en efterföljande revisionsrapport gjord av Ernst & Young fick kommunen svidande kritik, vilket också ledde till att både kommun- och ekonomichefen fick lämna sina tjänster.

Kommunen har sedan dess haft svårt att fylla företagshotellet med verksamheter. Man har dessutom försökt sälja fastigheten flera gånger. Nu vill alltså det nya styret göra ett försök.

Kommer ni kunna hitta en köpare den här gången?

– Det tror jag absolut. Det finns alltid folk eller företag som letar efter lokaler. Med rätt ägare tror vi att verksamheten kan blomstra, säger Linda Jansson.

"Man undrar vad som har förändrats mot tidigare försök"

Beslut om en eventuell försäljning kommer att tas under onsdagens kommunfullmäktigemöte. Oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) meddelar dock att man kommer rösta nej till förslaget.

– Vi känner oss inte delaktiga i det här då vi plötsligt fick ärendet på bordet. Vi skulle velat ha en längre process. Man undrar vad som har förändrats mot tidigare försök, säger hon till Bohusläningen.