Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Den här besattheten av röven orkar jag bara inte med

Kvinnor i alla åldrar verkar ha ett gemensamt mål på gymmet; att få en tajt och stor rumpa. Jag ser hellre att vi tränar av andra anledningar.

Rumpa, bakdel, stjärt, röv.... Kärt barn har många namn.

När jag växte upp och var barn var det stora bröst som gällde. Målbilden var att se ut som Pamela Andersson i baddräkt. Sådär läckert springandes på stranden. Många kvinnor, däribland flera vänner, la sig på operationsbänken för att uppnå resultatet.

LÄS MER: Barre – piruetter och pliérs för en spänstig bakdel

I dag är målbilden i stället Kim Kardashian West och nu är det en stor bakdel som gäller. Antingen kan man födas med tillgången, som Kim Kardashian West påstår hon gjort. Eller så kan man opereras. Eller så kan man träna sig till en mer "putig rumpa".

Det påstår i alla fall diverse träningsexperter och gymkedjor. Jag vet helt ärligt inte exakt hur det där funkar. Men träningskoncept som "Booty move" har lanserats i Uddevalla. Och andra pass marknadsförs som just extra bra för bakdelen.

Jag testade "Booty move" en gång och blev inte direkt såld. Ett gummiband användes som jag mest snubblade runt på. Det blev för mycket tekniskt strul och för lite flås. Så det blev ett försök och inget mer.

Men damer i alla åldrar verkar flockas kring dessa pass och jag är trött på det. Jag vill inte träna för att en viss kroppsdel ska bli större. Jag vill i stället få bättre kondition och kanske tappa några kilo.

Min livserfarenhet säger mig att blir man ordentligt vältränad kommer den tajta rumpan på köpet. Än är jag inte där. Men vad vet jag, 2019 kanske är mitt fitnessår.