Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gunilla Håkansson: Den nya podden ger dig chansen att lära känna oss bättre

Jag kan stolt berätta att Bohusläningen blivit med en egenproducerad podd! Snart är det premiär för Bohusläningen inifrån.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Varför satsar vi på det, undrar du kanske? Under pandemiåret 2020 så ökade poddlyssnandet med nästan 25%. Det är helt tydligt att det finns ett otroligt stort intresse för att lyssna – inte bara läsa eller se rörliga bilder. Vi vill i podden ge er en ordentlig fördjupning och berätta mer om hur vi arbetar här på Bohusläningen, och samtidigt ge dig en chans att lära känna våra journalister lite mer på djupet.

Det har hänt så otroligt mycket i Uddevalla det senaste året, som du kunnat läsa om i papperstidningen eller e-tidningen eller på webben där man också kan se videofilmer om de största eller mest intressanta nyheterna. Gång efter gång har vi skickat ut våra fantastiska journalister på helt extraordinära bevakningar. Nu vill vi ge er läsare och tittare – snart förhoppningsvis även lyssnare – en inblick i hur arbetet bakom dessa braskande rubriker har varit och hur det har påverkat våra reportrar.

Wilma Andersson i fokus i premiäravsnittet

Fallet Wilma är en sådan serie av händelser, en mänsklig tragedi där särskilt vår kriminalreporter Hampus Eklund påverkades, både professionellt genom att han var vår huvudreporter, men också för att han själv berördes djupt av fallet. Vår poddredaktör Christian Möller inleder vår poddserie ”Bohusläningen inifrån” med en djup intervju i lugnt tempo, där vi reflekterar, fördjupar och ser tillbaka på allt som hände både konkret i tidningen men också i huvud och hjärta hos vår reporter. På så sätt hoppas vi kunna öka transparensen men också ge dig en chans att lära känna våra reportrar och redaktörer lite närmare.

LÄS MER: Bohusläningen startar podcast – tar lyssnaren bakom kulisserna

Varje vecka kommer vi att publicera ett nytt avsnitt, där vi kommer närmare en av våra medarbetare genom Christian Möllers mikrofon och jag kan redan nu avslöja att det nästa vecka kommer att handla om det turbulenta politiska spelet i Uddevalla, där vår kommunreporter Wiveca Ström ger dig en inblick i hur det är att bevaka ett politiskt kaos. Veckan därpå kan du höra vår populära reporter Ulf Blomgren berätta om sin artikelserie "Ulf Blomgrens underbara resa”.

Och det kommer fler avsnitt - ett nytt avsnitt i veckan! Du hittar podden på bohusläningen.se/podcast. Podden är öppen och gratis för alla,

Jag önskar dig mycket nöje!

Bohusläningen inifrån

Samtal och fördjupningar med Bohusläningens profiler om arbetet med de stora nyhetshändelserna och livet i journalistikens tjänst.

Podcasten har premiär på onsdag den 24 februari. Därefter kommer ett nytt avsnitt i veckan, varje onsdag.

Avsnitten går att höra på bohuslaningen.se eller här:

Spotify | Apple | Google | Acast