Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Platsen på Svinesunds handelsområde där händelserna inträffade var avspärrad under fredagseftermiddagen men öppnas under lördagen. Bild: Marita Adamsson
Platsen på Svinesunds handelsområde där händelserna inträffade var avspärrad under fredagseftermiddagen men öppnas under lördagen. Bild: Marita Adamsson

Den skottskadade mannen opereras – ännu inte förhörd

Den man som på fredag eftermiddag sköts av polis på Svinesunds handelsområde opereras under lördagen. Han är misstänkt för försök till mord.

Händelsen inträffade utanför livsmedelsbutiken Maxi Mat på eftermiddagen första maj. Polisen kallades till platsen sedan mannen hotat kassapersonal i butiken med kniv. Larmet handlade om försök till rån.

LÄS MER: Hotfull man skjuten av polis

Flera polispatruller kom till platsen och utanför affären uppstod, enligt polisens presstalesperson Anna Göransson, en så hotfull situation att polisen avlossade skott mot mannen.

– Vi kan inte gå in på detaljer om omständigheterna men det uppstod en hotfull situation med en man som bar kniv. Det är poliser som är målsägande, säger Anna Göransson.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och var vaken och talbar. Det är oklart hur pass allvarligt skadad mannen är.

Nu misstänks han för försök till mord på poliser. Han är inte hörd ännu och kommer enligt polisen att opereras under lördagen. Poliserna som blivit utsatta för mannen ska förhöras under lördagen.

Händelsen är anmäld till Riksenheten för polismål, vilket är rutin i sådana här fall. Avspärrningarna på platsen har hävts.