Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

En gripen för bomb som dödade fyraåring

En man i 20-årsåldern greps på tisdagsmorgonen misstänkt för delaktighet i sprängningen av en bil på Hisingen förra året. Fyra personer dog, varav en 4-årig flicka.

Den gripne är i 20-årsåldern och hemmahörande i Angered. Han är tidigare känd av polisen.

- Det är uppgifter som kommit fram i utredningen som lett oss fram till den hör personen, säger kammaråklagare Stina Lundqvist på Göteborgs åklagarkammare till GP.

På frågan om "medhjälp" innebär att hjälpt någon annan att placera sprängladdningen i bilen, svarar hon:

- Vi går in på vilket sätt vi anser han vara delaktig.

Stina Lundqvist tillägger:

- Det är viktigt i det hör läget att mannen är skäligen misstänkt.

Det är en misstanke av den lägre graden av.

Mannen kommer under tisdagseftermiddagen att förordnas en försvarare.

Sprängningen skedde i Torslanda den 12 juni förra sommaren, Volvon detonerade mitt i eftermiddagstrafiken och i rondellen i närheten av en brandstation..

Fyra personer avled av skadorna. Det var tre män födda 1982, 1986 och 1991, de första två bosatta i Biskopsgården, den senare i Serbien och på tillfälligt besök i Sverige, samt en 4-årig flicka.

Den man som var född 1982 var ledande i ett kriminellt nätverk i Norra Biskopsgården och hade otvivelaktigt ett stort antal fiender.

Utredningen fortsatte i flera månader, bland annat med hjälp av tekniker från försvarsmakten och totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, innan kammaråklagare Stina Lundqvist i oktober gick ut och berättade att den pekar på att det handlar om mord.

Sprängladdningen var gömd i bilen, enligt Stina Lundqvist.