Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fildelning är Hollywoods nya guldgruva

Nu har hotbreven till fildelarna av filmen Hurtlocker skickats ut.
Nu har hotbreven till fildelarna av filmen Hurtlocker skickats ut. Sannolikt kommer producenterna dra in långt mer pengar på detta jämfört med biljettintäkterna.

För en tid sedan skrev Prylportalen om planerna på att skicka ut hotbrev till tusentals fildelare med krav på en "avgift". Det handlade om amerikanska internetanvändare som hade laddat ner den Oscarsbelönade filmen Hurtlocker som trots fin kritik gick uselt på biograferna.

Nu har de första 5000 privatpersoner i USA fått ett kravbrev på ett absurt högt belopp - 2500 dollar (drygt 20 000 svenska kronor). Detta skall alltså utgöra "kompensation" till filmbolaget Summit Entertainment och de som vägrar att betala hotas med domstolsprocess där de riskerar att förlora ett ännu större belopp. I praktiken kan dock inte bolaget stämma alla som vägrar så det kommer bli något av ett lotteri.

Ett rimligt antagande är att kravbreven till slut i alla fall uppgår till 20000 stycken. Om hälften betalar (vilket tidigare kampanjer indikerar) så kommer filmbolaget att kamma hem en liten nätt intäkt på 25 miljoner dollar. Det är betydligt mer än de 16 miljoner dollar som filmen drog in på biograferna. Visserligen tar juristerna merparten av pengarna men det är enkelt att skicka ut några tiotusentals hotbrev till om folk visar sig vara lättskrämda. Fildelning verkar vara nästa stora intäktskälla för Hollywood.

Källa


/Andreas Liebert


Prylportalen.se