SMHI varnar för ishalka på sina håll. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
SMHI varnar för ishalka på sina håll. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Pedersen

Fortsatt risk för ishalka längst Västkusten

SMHI varnar för ishalka på sina håll och helgvädret kommer varvas av både snö, regn, moln och sol.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det rådde ishalka under fredagsmorgonen och det har skett flera trafikolyckor i Västsverige under dagen.

SMHI utfärdade under torsdagen en gul varning för ishalka längst hela Västkusten som gällde fram till klockan 11 under fredagen, men det finns fortfarande risk för halka på sina håll. Bland annat har räddningstjänsten uppmanat till att köra extra försiktigt.

– Temperaturen ligger fortsatt lågt och det har inkommit observationer om blötsnö vilket kan resultera i ishalka lokalt på sina håll, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Blötsnö och chans till sol

Snö kommer falla inåt landet, men längs kusten väntas blötare inslag. Nederbörden tros hålla i sig framåt kvällen och natten till lördag och man bör vara försiktig i trafiken hela det närmsta dygnet, menar Alexandra Ohlsson.

ANNONS

Under lördagsförmiddagen finns det ett nederbördsområde som är osäkert om det drar in över Bohuslän, eller rör sig till sydligare delar av Sverige. Hela dagen förväntas det bli både mulet och disigt, men under söndagen blir det definitivt torrare väder och eventuellt även chans sol.

– På förmiddagen på söndag fortsätter det mulna vädret, men lite senare kan det blir luckor i molnigheten och chans att solen spricker igenom.

ANNONS