Bohusläningens valspurt i Munkedal. Ett 50-tal personer följde samtalet på torget och ställde flera frågor till politikerna. Samtalet leddes av Bohusläningen chefredaktör Ingalill Sundhage. Foto: David Scherman
Bohusläningens valspurt i Munkedal. Ett 50-tal personer följde samtalet på torget och ställde flera frågor till politikerna. Samtalet leddes av Bohusläningen chefredaktör Ingalill Sundhage. Foto: David Scherman

Gavs inga löften om konstgräs

Några löften om konstgräs eller danslokal till Munkbuggarna gav inte politikerna vid torsdagens torgmöte. Däremot tänker de sätta ner foten om Gårviks badplats innan årets slut.

ANNONS
|

Mellan försäljare av grönsaker och kläder slöt politiker, föreningar och allmänhet upp för ett samtal om lokala frågor inför höstens val.

Munkedals IF, med 24 lag varav 20 ungdomslag, hade en tydlig fråga till politikerna. När kommer konstgräset?

– Det finns ett oerhört idrottsintresse i Munkedal. Det måste vi bygga vidare på, påpekade Andreas Blomkvist i Munkedals IF.

Men varken den sittande majoriteten i form av Socialdemokrater och Centerpartister eller oppositionen ville lova något om konstgräs. Munkbuggarna framförde önskemål om en egen lokal.

– Vi behöver en riktig danslokal för vår verksamhet där killar och tjejer möts i alla åldrar, sa Monika Andersson.

ANNONS

Här blev svaret från majoriteten att de i utredningen av ett allaktivitetshus även har uppe frågan om en danslokal. Ett förslag i utredningen är att allaktivitetshuset ska inrymmas i Folkets Hus i Munkedal som är till försäljning.

– I Hällevadsholm och Hedekas finns lokaler som drivs av föreningar. Vi skulle vilja få till stånd en förening här i Munkedal som drev Folkets Hus, så vi får ett rättvist system för alla våra samlingslokaler, svarade Christer Nilsson (C).

Både FP och M vill att de lokaler som finns idag utnyttjas på ett bättre sätt.

– Det finns mängder av lokaler som står tomma där vi skulle kunna ha boka med ett gemensamt bokningssystem, föreslog Karin Blomstrand (FP)

En fråga från publiken hur de ser på planerna för byggnationer och båtplatser vid Gårvik.

– Vi har stor respekt för de människor som bor vid badplatsen och det som vill bada på badplatsen. Det är mycket som ska trängas på en liten yta, kommenterade Christer Nilsson.

– Vi vill behålla Gårvik som det är. Jag vill inte låta min dotter bada bland 150 båtar, svarade Tiina Hemberg (V).

– Vi är rädda om den kommunala badplatsen, men vi är inte heller rädda för utveckling, här krävs dialog, fortsatte Ann-Sofie Alm (M).

ANNONS

Åsa Karlsson (S) lovade besked om Gårviks framtid före årsskiftet.

Majoritetens sänkning av skatten kom också upp.

– Det slår mot sociala investeringar i Munkedal som behövs just nu, påpekade Tiina Hemberg och syftade på de ungdomsproblem som finns.

– Det är klart att vi vill ha mycket pengar i kassan, men vi ville ju heller inte att våra invånare ska betala mer skatt, kontrade Christer Nilsson.

ANNONS