Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

”Förhoppningsvis kan Wilmas närstående få ordentliga svar"

Hampus Eklund skriver att reaktionerna efter Wilma Anderssons försvinnande är ett bevis på att Uddevalla kan enas på ett enastående sätt.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Jag var den första som skrev om att en 17-årig flicka saknades i Uddevalla. I det läget visste varken vi eller polisen mycket om försvinnandet. Mycket har hänt sedan dess.

Hela händelsen är oerhört tragisk och det finns fortfarande många frågor som saknar svar. Wilma Andersson misstänks ha mördats och två personer misstänks för brott. Men ännu har sökandet efter flickan inte givit något resultat.

Det finns däremot en fråga som har fått ett klart svar. Ibland går det att höra att samhället inte längre håller ihop, att vi har blivit alldeles för individualiserade. Uddevallaborna har visat något annat.

Engagemanget kring sök­arbetet efter Wilma har, mitt i det tragiska och hemska, varit fantastiskt att följa. Tusentals har varit ute och letat och företag har ställt upp på ett enastående sätt.

Förhoppningsvis krävs inte engagemanget länge till. Förhoppningsvis kan Wilmas närstående få ordentliga svar. Förhoppningsvis kommer Uddevalla, trots all tragik, kunna se tillbaka på händelsen med stolthet.

För stadens invånare har visat vilken kraft det faktiskt finns om de verkligen vill.