Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Några minuter senare var eldsvådan ett faktum"

Amanda Karlsson om ledighetens utmaningar.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Jag är ny här. Och innan jag började på Bohusläningen var jag mellan jobb under en veckas tid. Oj, vad jag såg fram emot det: dricka kaffe i sängen i timmar, ta långa promenader i naturen, läsa ut en bok.

Det visade sig bli katastrof.

Först tappade jag bort mitt guldarmband på krogen. Sedan upptäckte jag punktering på cykeln. Man kan tycka att det borde räcka av klantighet och otur – men nej.

När jag tankade bilen några dagar senare la jag plånboken på biltaket. Sen körde jag, glad i hågen, iväg, raka vägen ut på E6.

När jag skulle poppa popcorn i slutet på veckan hällde jag olja i kastrullen och satte spisplattan på högsta temperaturen. Sen gick jag iväg och när jag kom tillbaka några minuter senare var eldsvådan ett faktum. Lågorna sköt upp mot taket. Som tur var lyckades jag släcka.

Nu är jag tillbaka i rutiner och fått kontroll på min tillvaro igen – om än med några färre, något mer trasiga tillhörigheter. Men nu är jag redo. Skicka ett mejl till mig. Jag vill veta vad du funderar på, upprörs över, eller vill förändra. Vi hörs!