Misstänkte 17-åringen begärs häktad efter polismordet

Den misstänkte 17-åringen som anhölls under fredagen har nu begärts häktad, som på sannolika misstänkt för polismordet i Biskopsgården i onsdags.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under onsdagskvällen sköts en polisman till döds i Biskopsgården. På fredagen greps och sedan anhölls en 17-årig pojke misstänkt för mord. Han misstänks även för mordförsök på tre andra personer i samband med händelsen.

Det handlar om unga män som tillhör konfliktmiljöerna i Biskopsgården och som ska ha blivit beskjutna strax innan skotten mot polismannen.

Enligt polisiära underrättelseuppgifter tillhör dessa männen den ena sidan i ett pågående gängkrig, i vilket den nu misstänkte 17-åringen tillhör den andra sidan.

En av utredningens huvudteorier är att polismannen som avled inte varit den primära måltavlan.

Häktningsförhandlingen kommer äga rum klockan 10 på söndagen.

ANNONS

Kammaråklagare Ulrika Åberg skriver i ett textmeddelande att hon inte har några ytterligare kommentarer förrän efter förhandlingen.

GP söker den anklagade tonåringens advokat. Sedan tidigare är det känt att den misstänkte nekar till brott.

ANNONS