Stor gräsbrand i Olofstorp – flera stationer på plats

En stor gräsbrand utbröt under onsdagen ut i terrängen vid Olofstorp. Det som började som en mindre brand spred sig snabbt med vinden.
– Det är ett större område som brinner eller har brunnit, men vi bedömer att vi har kontroll över branden nu, säger Björn van der Kaay på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Tidigt på onsdagseftermiddagen bröt en mindre gräsbrand vid Mossberget i närheten av Olofstorp nordost om Göteborg. Vid 15-tiden hade branden spridit sig och omfattade då ett ”större område”.

– Det blåser en hel del så den har fått hjälp av vinden att sprida sig, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Totalt uppskattar räddningstjänsten att branden omfattade ett område på cirka 300 meter gånger 700 meter.

– Det är ett hyfsat stort område. Men dock är det ändå ganska blött djupt ner i marken, så det var ytgräs, barr och sådant som brann. Det gjorde att vi ganska snart kunde begränsa det i ytterkanterna, säger Stefan Karlsson, räddningsledare.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten var personal från fyra stationer samt ledningsfordon på plats. Totalt ska det handla om ungefär 30 brandmän. Räddningstjänsten skickade upp en drönare för att få sig en bättre bild av omfattningen.

Vid 16-tiden uppgav räddningstjänsten att man har börjat få kontroll över branden.

– Vi kommer att vara kvar i 4-5 timmar för att kontrollera, säger Björn Wänström.

Räddningstjänsten uppger att det inte fanns fara för några byggnader i närheten.

Hur branden startade är i nuläget oklart.

ANNONS