Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här firas 111-åriga Carl på sin födelsedag

Nordens äldsta person Carl Mattsson mottog sina gäster med ett varmt leende på läpparna inne på äldreboendet i Strömstad. Med blombuketter, fint dryckjom och lyckönskningar uppvaktades 111-åringen på sin födelsedag.

Men redan dagen innan, under onsdagen, firades han av TV4 som besökte honom med en prinsesstårta, något som visades under torsdagens Nyhetsmorgon inför hela svenska folket.

(TV4-reporter): Nordens äldsta man – hur har du lyckats med att bli det?

– Det var farsan som svarvade till mig och han gjorde det ordentligt, svarade Carl Mattsson kvickt och skrattade tillsammans med tv-reportern och personalen.

Under torsdagen och på självaste födelsedagen stod såväl vänner som släktingar på rad för att överlämna blommor och presenter till Carl Mattsson inne på äldreboendet Jägaren i Strömstad. Även kommunens representant Mats Brocker, nytillträdd kommundirektör i Strömstad, fanns på plats och fick sig både en pratstund och överlämnade en bukett till Carl.

– Vi ska lämna över blommor till dig. De är lite blöta. Återigen stort grattis! sa Mats Brocker.

Inne på Jägaren var borden uppdukade i högtidlig manér och på menyn väntade tårta och smörgåstårta.

– "Jag tar bara en gång när det bjuds", har han sagt. Det är en portion som gäller. Då har jag sagt att det är något jag ska ta till mig, inflikar Margareta Fredriksson, som sedan länge känt Carl Mattsson genom golfen och beskriver honom som en gentleman på planen.

"Men firandet får ju vara över till skidskyttet"

Släktingarna och vännerna omfamnade Carl vid överlämnandet av blommor och presenter.

– "Men firandet får ju vara över till skidskyttet", sa han, säger Christina Moosberg och skrattar varmt om den sportintresserade Mattsson.

Bland släktingarna på plats fanns Sara Hansson. Hennes morfar var bror till Carl Mattsson. Men hon tror inte att den höga åldern är något som ligger i släkten.

– Jag tänker att det har mycket med hans livsstil att göra. Slump och livsstil. Han har hållit i gång och haft samma rutiner. Han har golfat och rört på sig och har varit social framför allt, säger hon.