Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Det kallades trots allt det glada 20-talet"

Hampus Eklund om att söka sig till andra tidsperioder än nutiden.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Corona, corona och ytterligare corona. Varenda person man träffar, varje gång man går in på sociala medier eller (i mitt fall arbetar med) läser nyheterna är det på tal.

Självfallet helt naturligt, det påverkar allt och alla i nuläget. Men därför har jag det senaste försökt, så gott som det går, att stänga mig ute från informationsflödet under kvällstid.

Jag började se om serien Mad Men, som i mitt tycke är en av de mest genialiska skildrandet av en tidsperiod som någonsin producerats, för att ha något att vara fast i.

Drygt 40 timmar har nu avverkats i soffan till livsstilarna, världsomläget och spänningarna under det mytomspunna 60-talet. Kanske säger mer om hur lite "måste-göra" jag faktiskt har efter arbetstid, men det har varit skönt att sjunka in i något annat.

Förhoppningsvis går seklets 20-tal en omvänd väg än det förra. Det kallades trots allt det glada 20-talet och slutade i ekonomisk depression. Om 60 år kanske någon sitter och ser serien som skildrar decenniet och fascineras av världsomläget under Coronasmittan.

Jag undrar redan hur sista avsnittet slutar. Blir det starten av det glada 30-talet?