Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gunilla Håkansson, chefredaktör Bohusläningen och Strömstads Tidning Bild: Edvin Bergstrom

”Det räcker med att glömma en gång”

Det låter som en överdrift, men hon hade verkligen tjatat om bälte även i bussar så länge någon kunde minnas.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Om en plats saknade bälte, letade hon upp en annan, kollade att alla i sällskapet hade bältat sig och kallade övriga resenärer för dårar i sitt huvud när hon var ensam om att sitta fastspänd.

Lik förbannat. Den där gången, förra hösten, när flygbussen närmade sig Sturup och hon böjde sig framåt för att kolla i mobilen om planet fortfarande skulle avgå i tid så hände det. Bussen drämde in i tre stora kronhjortar som kom från ingenstans. Chauffören hade inte en chans att bromsa in mjukt och träffade minst två av de stora djuren.

Hon voltade framåt, och for med huvudet först ner i bussens främre trappa utan en chans att ta emot sig och hon han tänka ”Detta kommer inte att sluta väl” och stirrade en kvart senare upp i taket i en ambulans.

Min sambo, för kvinnan var jag, ropade förtvivlat till mig när han kom inskyndande till sjukhuset där jag låg under en gallerfilt med nackskydd: ”Men du har ju alltid bälte! Hur kunde det hända!”. Det räcker med att glömma en gång. Ändå hade jag sådan sagolik tur. Fyra, fem brutna revben påminde mig dock om min glömska i flera månader framåt.