”Han har lärt mig att byta glödlampor utan att dö”

Camilla Haagen om hur du kan uppmärksamma din pappa under coronapandemin.

ANNONS

Du glömmer väl inte pappa på söndag? Den 8 november är det farsdag.

För dig som står utan en pappa att fira kan istället skicka honom en tanke, eller kanske tända ett ljus i gott minne.

Andra får försiktigt börja planera för dagen om den ska uppmärksammas. Restriktionerna från Folkhälsomyndigheten ökar igen och tillhör din pappa riskgruppen, eller om ett besök av annat skäl inte gör det möjligt att ses, gäller det att vara lite kreativ - eller ute i god tid.

För den kreative slår ett kärleksbrev aldrig fel. När sade du senast till din pappa att du älskar honom? Eller tackade honom ordentligt för att han alltid ställer upp när det behövs? Skriv ner dina bästa minnen och skicka det posten.

ANNONS

Om du känner dig lite rostig med det skrivna ordet kan en blomma vara ett alternativ. Med största sannolikhet kommer dock landets olika blombud att ha det svettigt under helgen, så ett tips är alltså - var ute i god tid.

Men man behöver inte köpa en sak för att visa sin uppskattning eller kärlek. Lyft på luren och slå en signal.

Oavsett är dagen värd att uppmärksammas.

Min egna pappa har jag flera saker att tacka för. Han har genom åren lärt mig att cykla, byta glödlampor utan att dö, och att man måste använda maskeringstejp när man målar om - oavsett hur tråkigt detta är att sätta upp.

Han är numera också van vid att bli uthängd i tidningen på det här sättet, och höjer inte nämnvärt på ögonbrynen längre. Så tack pappa, blommor kommer på söndag!

ANNONS