Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag har enormt många och stora Spotifylistor för olika stunder och känslor"

Christer Lindgren om musikens betydelse.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Jag tror det var Cherokeestammen i den amerikanska ursprungsbefolkningen som formulerade tanken att vi människor måste omge oss med det vackra för att kunna växa.

Inte minst i svåra tider som dessa vänder vi oss till det som ger tro, hopp, glädje och allt det vackra i livet.

I min värld är det ofta musiken som bidrar till det. Jag har enormt många och stora Spotifylistor för olika stunder och känslor och trots alla favoriter hittar jag fortfarande ofta något nytt som kan lyfta och inspirera mig.

Pandemin följs av både fysiskt och ekonomiskt lidande. Några som drabbas är många av alla de som förser oss med den musiken som vi numera tar så för given. Spotify och andra streamingtjänster må vara fantastiska på många sätt, men väldigt lite av intäkterna når tyvärr majoriteten av våra musikanter.

Nu, när många i den här gruppen har extra svårt att nå sin publik, har flera av dem tagit till nätet för att, från sina hem, fortsätta att lyfta oss andra. Lyft därför deras och andra kulturarbetares tillvaro genom att tacka på det sätt vi kan och som idrotten redan blivit så bra på. Stöd med det ni vill och kan för att de ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete när den här krisen är över. Vår värld skulle bli så oändligt mycket fattigare och tristare utan dem.