Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag tror att vi alla behöver en paus ibland"

Edvin Bergström om att lämna nyhetsbruset och gå in i någon annans universum.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Det är onekligen en orolig tid vi lever i. Det världsomspännande utbrottet av covid-19 har gjort många sjuka, fått samhällen att stanna och börserna att rasa.

Det känns som att de flesta runt omkring mig håller rätt bra koll på virusets framfart och dess effekter på omvärlden. Men somliga har ingen koll alls. Jag skulle nog kunna gå så långt som att säga att de inte alls förstår vad som pågår utanför deras egen lilla bubbla.

En sådan person är min dotter. Hon är sex månader gammal och har fullt upp med annat. Just nu gillar hon att försöka gå (trots att hon inte kan på egen hand), bada i baljan, och att smaka på mat.

För mig känns det skönt att med jämna mellanrum släppa fokus från presskonferenser och nyhetssändningar, och i stället helt gå in i hennes värld. Är det gröten med majs i som smakar bäst egentligen? Eller är det den där med äpple?

Vi vuxna behöver ju ta in viktig information och förhålla oss till den för att samhället ska funka, men jag tror att vi alla behöver en paus ibland. Och att då gå in i universumet som tillhör den man älskar mest känns helt rätt.