Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Med nyvunnen erfarenhet av vad som är viktigt i livet”

Christer Lindgren om livets olika insikter.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Det fanns en tid när jag log lite snett åt släkt, vänner och kollegor som kom smygande med sina telefoner för att visa bilder på sina barnbarn. Allt med en outtalad förväntan att få höra saker som: ”Men åhhh så söt.”

Nu kan jag förstå det där då jag själv fått ett alldeles fantastiskt vackert, gulligt, bedårande, smart och på alla andra sätt underbart barnbarn som betyder allt för mig.

Därför spelar det ingen som helst roll hur mycket en liten del av min hjärna försöker förmå mig avstå att antasta alla jag känner eller knappt känner. Jag kan inte låta bli att sprida kunskapen om vilket mirakel som tagit över mitt liv.

Jag älskar förstås våra två egna barn, men att vara morfar – eller offa som 1,5-åringen själv säger – är verkligen något helt annat. Kanske är det känslan av att, med nyvunnen erfarenhet av vad som är viktigt i livet, ha erbjudits en ny chans. Att innan den tiden är förbi, få njuta av varenda sekund av den villkorslösa kärlek som hela tiden kommer strömmande när hon pussar på min kind, det bubblande skrattet åt mina grimaser, när hon griper efter min hand eller somnar gott på min arm.

Så när vi ses nästa gång och jag famlar efter telefonen; bit ihop, le överseende och nicka bekräftande när jag med tindrande ögon frågar:

- Är hon inte underbar?