Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Mitt förhållande till temadagar är komplicerat"

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det ... är vårdagjämningen – och det kan ju vara något att fira.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Eftersom det också är Världsberättardagen tänkte jag berätta om mitt förhållande till det här med temadagar. För det är, som man brukar säga, komplicerat.

Det är bra att vi då och då sätter fokus på viktiga och även riktigt svåra frågor. När vi människor slår oss samman för att genomföra något stort och viktigt brukar det gå bra. Man kan göra det på många sätt och att utlysa en temadag är något som vuxit sig allt starkare.

Senare i år väntar till exempel "World Naked Gardening Day", "Kardemummabullens dag (en revolutionär utbrytning från kanelbullens dag?), Flanerardagen och visst är det kul att Starwarsfantasterna 4 maj utropar "May the fourth be with you".

Personligen tycker jag dock att det gått inflation i temadagar och jag utlyser därför härmed den Temafria dagen. 19 april verkar inte vara bokad så den kan vi väl helt inofficiellt lansera här och nu. Välkommen att fira genom att glömma den bums.

Varje dag på året är däremot till exempel "Tvätta-händerna-dagen" och "Visa hänsyn-dagen". Fira dem och belöna dig sedan för ett gott jobb med en kanelbulle, korv, pilsner eller något annat som redan har en egen dag, men som fungerar när som helst för att göra många av oss glada. Det är ju trots allt också Internationella glädjedagen idag. Även den borde väl också infalla lite oftare, eller hur?