Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Mitt i allt det här konstiga som pågår, så pågår också våren i all sin skönhet"

Wiveca Ström om att ta vara på de små glädjeämnena.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Min alldeles egen lilla gräsplätt här på jorden, den bakom mitt radhus, den ser just nu inte riktigt klok ut. Ja, den är full av mossa, men det blir ju också grönt fast i en annan nyans än grässtråna, och det är mjukt att gå på så det bryr jag mig inte om.

Nej, det är nämligen så att det växer fullt av små underbara gullvivor som bara trycker sig upp med full kraft här och där och lyser i kapp med solen.

Men nu har gräset börjat växa och måste klippas. Och det är här det inte kloka kommer in. Jag har nämligen kryssat och knixat mellan de rara små blomliven för att de ska få stå kvar ett litet tag till. Betraktar man min plätt från ovan ser det förmodligen ut som att jag varit berusad när jag traskat runt med gräsklipparen.

Men så var icke fallet.

I stället, och här kommer nu min poäng, tycker jag att det i år är extra viktigt att ta vara just på alla de små glädjeämnena. Gullvivor i gräset blir jag glad av, deras livskraft ger inspiration och då ska de få stå kvar.

För det är ju också så, att mitt i allt det här konstiga som pågår, så pågår också våren i all sin skönhet. Så glöm för all del inte att njuta av den så mycket ni bara kan och orkar.