Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Njut av varje smörgås

Christer Lindgren om att njuta mer av stort och smått.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

Fördelen med att bli äldre är att jag sätter mer värde på fler saker. En före detta kollega brukade ofta raljera om det där med tilltagande ålder. Att man till exempel efter 35 var närmare 50 än 15 och att man med lite tur kanske har si eller så många fotbolls-VM kvar att uppleva.

Vi kunde skratta mycket åt det där, men när livsklockan väl börjat ticka blir frågan vad man verkligen sätter värde på allt viktigare. Efterhand har jag därför allt oftare påmint mig själv att njuta mer av det vi gärna tar för givet. En konsert, en vacker solnedgång vid kusten eller en pratstund med de man älskar och uppskattar.

Rockmusikern Warren Zevon sammanfattade det så väl innan han dog i sviterna av cancer: Njut av varje smörgås. Det där tänker jag allt oftare på när vänner, bekanta och människor som jag visserligen inte känt, men ändå växt upp med, försvinner i allt snabbare takt.

Så njut av mackan och annat som är både stort och smått lite oftare. Gör det du gillar och gilla det du gör, för jag tror att du, liksom jag själv, blir lite gladare av det. Och det är väl aldrig bortkastad tid?

Hallå där! är en lättsam spaning, reflektion eller tanke från en av ­redaktionens medarbetare. Åsikterna är skribentens egna.