Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tänk om vi kunde leva med den öppenheten ständigt

Stefan Karlsson om när nyhetspulsen stiger.

Det här är ett kåseri. Ställningstaganden är skribentens egna.

När tipset kom härom kvällen om att ett fartyg med klimataktivister låg och blockerade oljetankers från att komma till raffinaderiet steg nyhetspulsen. Det var bara för oss som var i tjänst att börja lägga allt annat åt sidan, ringa runt och för egen del satt jag snart i bilen. Även om det var mörkt ute kändes det viktigt att åtminstone försöka komma så nära händelsernas centrum som möjligt, för att om möjligt ta någon bild och fånga upp intryck från platsen.

Den här gången blev det inte mer än just en ganska mörk bild på den närliggande lotsstationen. Men vi var på plats och kunde genom gott samarbete inom kort lämna en relativt utförlig rapport till er läsare på Bohusläningens sajt om vad som hände. I skrivande stund är det fortfarande en pågående situation med polis och kustbevakning inblandade. Dagen är inte slut än.

Tänk om vi kunde leva med den inställningen och öppenheten ständigt, ja leva med närvaro i nuet, i stället för att låsa oss vid inrutade planer och gräma oss om allt inte blir exakt som vi har tänkt oss. Jag är övertygad att bakom dörren till framtiden väntar både positiva saker som kommer att ta oss med storm.