Ytterligare en död efter storbrand i Halmstad

En man hittades allvarligt skadad framför ett brinnande hus i Halmstad – några timmar senare dog han. Samtidigt utvecklades branden kraftigt och totalförstörde byggnaden. Dagen efter hittade polisen ytterligare en kropp i det utbrända huset. Tre personer har nu anhållits misstänkta för mord och grov mordbrand.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Den omfattande branden som började i ett studentboende i Halmstad under tisdagskvällen har utvecklats till en tragedi.

En person hittades stickskadad utanför och dog senare samma natt.

Först på onsdagskvällen hade lågorna falnat så pass mycket att polisen kunde börja undersöka byggnaden. Då fann man ytterligare en kropp. Varken denna person eller personen som dog under natten är identifierade.

Det var vid 21-snåret på tisdagen som polisen först larmades till 1,5-planslängan på Östra stranden i Halmstad.

– Vi fick larm om bråk på adressen. När vi kommer dit så brinner det rejält och utanför påträffar vi en allvarligt skadad man som verkar ha tillfogats sina skador i ett bråk, av något vasst föremål som en kniv eller liknande, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS

Mannen fördes med ambulans till sjukhus med hans liv gick alltså inte att rädda.

Tre anhållna – mer info på torsdag

Tre personer är nu anhållna misstänkta för mord och grov mordbrand. Den förste, en man i 30-årsåldern, greps på tisdagskvällen. Mats Timmerman, gruppchef hos polisen i Halland, säger till SVT Nyheter att mannen greps när han sökte vård på sjukhus. Mannen är känd för mindre förseelser av polisen sedan tidigare.

Ytterligare två personer anhölls, för samma misstankar som mannen, under onsdagsmorgonen. Enligt Mats Timmerman rör det sig om två kvinnor som är anhöriga till den anhållne mannen.

– De ska nu höras om händelserna för att undersöka vidare vilken koppling de har till det som hänt, säger han till SVT.

En åklagare har tilldelats ärendet och åklagarmyndighetens ambition är att komma med mer information under torsdagen.

På tisdagen inledde polisen en så kallad särskild händelse. De har dokumenterat området med drönare och kommer även att göra det med helikopter. Under onsdagen håller de förhör med vittnen samt boende i byggnaden, något som var svårt att genomföra under natten.

– Vi pratade med personer då också, men det var kaotiskt på platsen och därför är det bra att hålla nya förhör när det är lite lugnare omständigheter, säger Anna Göransson vid polisen.

ANNONS

Polisen knackar också dörr i området.

Håller förhör

På onsdagsmorgonen pågick fortsatt avancerat eftersläckningsarbete med en styrka om drygt 10 personer från räddningstjänsten.

– Vi har ett bra grepp om läget där och kommer ha folk fram till middag, konstaterar Stefan Rane, räddningsledare vid räddningstjänsten i Halmstad.

Initiala uppgifter gjorde gällande att någon hört en smäll i samband med bråket utanför boendet. På onsdagen meddelar polisen att det inte finns något som tyder på att en explosion inträffat, utan att det snarare uppstått smällar i samband med branden.

Nationella bombskyddet skickades inledningsvis till platsen.

– De var aldrig framme dock. Jag kan inte säga om det beror på att branden var så omfattande redan då, säger Anna Göransson vid polisen.

Enligt uppgift till Hallandsposten ska ett 30-tal studenter nu stå utan bostad. Branden rasade i två fastigheter som i princip är ihopbyggda. Det ena huset är helt utbränt medan det andra har räddats.

ANNONS