Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora Coop återkallar ett visst parti havregryn.  Bild: Alexandra Nordwall
Stora Coop återkallar ett visst parti havregryn. Bild: Alexandra Nordwall

Havregryn återkallas av Coop

Coop återkallar havregryn från Änglamark. Anledningen till det är att havregrynen kan innehålla allergener.
”Varan kan innebära en hälsofara för den som är allergisk mot vete, råg eller korn”, skriver Coop i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande informerar nu Coop att de återkallar Änglamark havregryn. Det gäller förpackningen på 1500 gram och den har bäst före-datumet 2022-10-21.

Anledningen bakom återkallandet är att havregrynet kan innehålla allergener. Det kan nämligen finnas andra spannmål i produkten, vete, råg och korn.

Coop skriver:

”Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Varan kan innebära en hälsofara för den som är allergisk mot vete, råg eller korn”.

Just detta parti havregryn kommer inte gå att köpa. Kunder uppmanas också att lämna tillbaka dessa till Coop, och då kommer kunderna få sina pengar tillbaka.

Coop att de återkallar Änglamark havregryn 1500 gram och med bäst före-datumet 2022-10-21. Bild: Trade Item Information by GS1, Coop
Coop att de återkallar Änglamark havregryn 1500 gram och med bäst före-datumet 2022-10-21. Bild: Trade Item Information by GS1, Coop