Hundraåringen kom till Uddevalla igen

Hundraåringen Allan Karlsson är på nya äventyr och nu har han landat i Uddevalla. Uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann spelas just nu in på Kilbäcksgatan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var en och annan som hajade till när de gick på Kilbäcksgatan på måndagen. Plötsligt är gamla polishuset polishus igen. I alla fall om man ska tro skylten vid ingången. Två pensionerade Uddevallapolisen stod där som åskådare och drog en och annan skröna om hur det var på den tiden. Det var många minnen som väcktes till liv när polishuset återuppstod. –Ja, där inne har man ju jobbat, säger Aimo Laaksonen och ställer upp på en bild vid polisskylten.

En kvinna som går förbi är lite upprymd över att ha sett en massa kändisar på gatan. –Han den där snygge i Solsidan kom och gick förbi, säger hon och ler brett och menar troligen Felix Herngren, som är en av männen bakom uppföljaren till den stora filmsuccén Hundraåringen, som bygger på boken med samma namn. Huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson, som spelar Allan Karlsson, har också setts på Kilbäcksgatan under dagen.

ANNONS

Det är första inspelningsdagen i Sverige och i fyra veckor ska den pågå i trakterna kring Uddevalla och de närmaste dagarna på just Kilbäcksgatan i centrum. Där står en rad inspelningsbussar och teknisk utrustning uppackad. I en av bussarna sitter perukmakaren Mattias Tobiasson och knåpar. Han är mycket hemlighetsfull om vems peruk han fixar till, men det är en superkändis som kommer att dyka upp i filmen, dock inte i Uddevallamiljö. Och det är inte den riktige kändisen som dyker upp, utan någon som spelar honom.

Hundraettåringen är en fortsättning på Hundraåringen, som även den spelades in i Bohuslän. Bland annat började Allan Karlsson sin tågresa på stationen i Munkedal. Efter måndagens inledande inspelningar ute på Kilbäcksgatan fortsatte man att filma inomhus. Men gatan var avstängd hela dagen och kommer så att vara även under tisdagen.

ANNONS