Insändare om SD mest läst på sajten

Mest läst på bohuslaningen.se blev ett räkneexempel för SD. Se hela listan här.

ANNONS
|

Lagom till nyår brukar vi publicera en topplista över de mest lästa artiklarna på bohuslaningen.se. I mitten av december toppade Karins sportblogg listan för 2014. Men dagarna kring jul seglade plötsligt en insändare om SD upp och knep förstaplatsen.

Med sin insändare som fick rubriken ”SD borde föreslå spritransonering” ville Lena-Karin Andersson bemöta SD:s argument om kostnaderna för invandringen.

– Jag blir både nöjd och lite sorgsen, säger Lena Karin Andersson, som tidigare var reporter på Bohusläningen, när vi ringer upp henne.I sin text granskar Lena-Karin Andersson Sverigedemokraternas påståenden om massinvandring och kostnader.– I det första läget ville jag ta reda på fakta för min egen skull. Jag ville veta hur stor invandringen och flyktingmottagningen egentligen är. Vad den kostar och hur stor den summan är i förhållande till annat, säger Andersson.Faktaletandet resulterade i en insändare som, när den hamnade på nätet, spred som en löpeld. Bara på söndagen delades den omkring 5 000 gånger på Facebook enligt sajten socialanyheter.se och var därmed den mest delade artikeln under några timmar.– Det är roligt att så många bryr sig. Samtidigt visar detta att vi journalister missat något. Att vi inte varit tillräckligt bra på att dra fram den här typen av fakta. Men sånt tar förstås tid. Och i en pressad situation är det lättare att ringa till en expert och låta den tycka till, säger Andersson, som efter 35 år som journalist lämnade sitt jobb på Bohusläningen för bara någon månad sedan.-------------------------------------------------------------------------------------------Som nummer två i den absoluta toppen när det gäller sidvisningar hittar vi som sagt sportchefen Karin Carlssons blogg. –Jag är en av få som skriver och tycker till om lokal idrott, och det finns det ett behov av. Sedan är det ingen tillfällighet att bloggen läses så mycket, jag är bra på att länka i olika sociala medier och jobbar hela tiden på att sprida mina inlägg, säger hon.Karin Carlsson lägger ner mycket jobb på bloggen, minst ett inlägg varje dag blir det. Här kommenterar hon den lokala idrotten, men hon tar även upp sådant som genustänk och exempelvis Fotbollsgalan, som också ger mycket reaktioner.–Och när jag skriver jag om LSK, Oddevold och någon gång IFK Uddevalla. Oavsett vad jag tycker. För det är ju mitt tyckande det är, inte något facit över vad som är rätt eller fel. Jag är tydlig med att det är mina åsikter. Karin poängterar att det är viktigt att ha en dialog med läsaren, när hon får en fråga brukar hon lyfta upp den i sitt inlägg.

ANNONS

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Här är topplistan:

1. SD borde föreslå spritransonering

2. Karins sportblogg.

3. Regnkaos i Munkedal.

4. LIVE: Trafikkaos och översvämningar. Den 16 oktober liverapporterade Bohusläningen om trafikkaos och översvämningar. Och väder, det är något som engagerar. I vår liverapportering bidrar även ni läsare med både bilder och vittnesmål om hur det ser ut hos just er.

5. Mamma och barn omkom i frontalkrock. Vid en tragisk olycka den 27 augusti omkom en mamma och hennes några veckor gamla spädbarn i en kollision. Olyckan inträffade vid Hallinden när bilen frontalkrockade med en lastbil. Väg 162 är smal och krokig och efter olyckan restes nya krav på en säkrare väg.

6. VAL 2014. Knapp tre månader efter valet kom beskedet: det blir ett extraval. På Bohusläningen startade vi vår valbevakning redan i maj. All material om valet finns samlat på vår webb under vinjetten Val 2014. Och självklart kommer allt nytt material också att återfinnas där.

7. De bor under en bro i Uddevalla. Kommer ni ihåg reportaget om romerna som bodde under en bro i Uddevalla? Det var tre kvinnor varav den ena var gravid samt fem män. De hade tagit sig hit för att försöka tjäna lite pengar att skicka hem till sina familjer i Rumänien. Så småningom blev de avhysta från kojan under bron. Det är ett reportage som väckte mycket uppmärksamhet och som fick stor spridning på nätet.

ANNONS

8. SILLY LIVE. Sport är något som engagerar, det märks inte minst på alla kommentarer ni lämnar på nätet. Och även utanför säsongerna är intresset stort. När Bohusläningen drog igång Silly live den 20 november blev den snabbt en av våra mest lästa rapporteringar. Här får du allt om det senaste rörande nyheter och rykten om övergångar i den lokala fotbollen.

9. Bloggar. Ni har väl inte missat våra bloggare? Här delar ungdomar, bokälskare, ledarskribenten, politiker, tidigare kulturedaktören och inte minst vår fotograf Lasse

10. Just nu. Ja, den vinjetten använder vi när det exempelvis har inträffat en olycka, en så kallad blåljusnyhet. Eller när vi direktrapporterar, det kan vara när ovädret drar fram eller från kommunfullmäktige. Ni som är sportintresserade har även kunnat följa Ljungskiles matcher i direktrapportering.

11. Så gick det i valet i din kommun. Hur röstade de som bor i din kommun? ja det var det många som var nyfikna på. På valsajten Val 2014 kan du se hur röstningen gick i just din kommun. Och jämföra med valet 2010.

ANNONS