Jörgen Bergström blir ny vd för Uddevalla Omnibus AB

Jörgen Bergström från Färgelanda har tagit över som vd för kommunala bussbolaget Uddevalla Omnibus AB.
– Det är förstås en utmaning, inte minst i tider då vi står inför bränslebyten och förväntat mer busstrafik i kommunen, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Jörgen Bergström har de senaste sju åren varit affärschef på bussbolaget Nobina i Trollhättan. Det nya jobbet får honom som att återvända till Uddevalla, där han under flera år med början 2011 verkade som butikschef och fastighetschef.

– Att jag kom in i bussbranschen var egentligen en tillfällighet. En person frågade mig om jag var intresserad av en ett ledigt jobb på Nobina. Jag tänkte, varför inte och så hamnade i en bransch som visade sig intressera mig, berättar han.

Uddevalla Omnibus firar i år 100 år, den första turen gick på midsommar 1922. Trots att bolaget har många år i branschen finns ständigt utmaningar.

ANNONS

– Vi står i början av att byta ut alla bussar i flottan till nya med elmotorer i stadstrafiken och planerar för att öka antalet passagerare i stadstrafiken från dagens 3 miljoner till 4 eller 4,5 miljoner. Då krävs ännu bättre utbud av turer.

Omnibus samtliga bussar i stadstrafiken ska gå på el 2024. I höst ska bolaget också inleda en ny tioårig trafikupphandling.

– I dag har vi 4 eldrivna bussar och utvecklingen fortsätter naturligtvis, säger bolagets styrelseordförande Alf Gillberg (S).

Uddevalla Omnibus

Startades 1922 av aktiebolaget Vänersborgs Automobilcentral som ägdes av en Wahlin.

Blev kommunal verksamhet 1977

Köpte för några år sedan upp Lysekils Buss AB

Har i dag totalt 240 anställda.

Visade 2021 7 miljoner i resultat (vinst)

Omsättning 2021 cirka 220 (hela koncernen)

Transporterar cirka 3 miljoner passagerare på ett år

ANNONS