Åtta av nio liv kvar. Hope blev troligtvis kastad över Dalbobron, men överlevde nedslaget i vattnet och kunde sedan räddas – tack vare Emma Karlsson och Ann Magret Johansson från Brålanda. Foto: 
Sebastian 
LaMotte
Åtta av nio liv kvar. Hope blev troligtvis kastad över Dalbobron, men överlevde nedslaget i vattnet och kunde sedan räddas – tack vare Emma Karlsson och Ann Magret Johansson från Brålanda. Foto: 
Sebastian 
LaMotte

Kattunge kastades från bro

Den sju veckor gamla kattungen föll eller kastades från Dalbobron och landade i vattnet 15 meter nedanför. Förgäves försökte den lilla parveln hålla nosen över vattenytan. Men då kom räddningen simmande – Emma Karlsson från Brålanda.– Jag lyckades bära iland kattungen och nu mår den bra, säger hjälten.

ANNONS
|

Månadens, ja kanske hela sommarens, solskenshistoria utspelade sig i onsdagskväll på Sanden i Vänersborg. Men som alla solskenshistorier inleddes den med en tragedi.

Helt plötsligt hörde bilbingospelarna på Sanden ett fruktansvärt skrik och ett plums. När de tittade ut mot vattnet under Dalbobron såg det en liten kattunge som desperat kämpade för att hålla huvudet över vattnet och även försökte ta sig till upp till säkerheten på ett av brofundamenten.

– Någon hade kastat i den från bron. Det är jag helt övertygad om. Jag såg inte fallet, men det var ett rejält plums när kattungen landade och den skrek så hemskt, berättar Emma Karlsson, från Brålanda.

ANNONS

Tog ett lakan

Emma satt i en bil och spelade med Ann Magret Johansson, också från Brålanda, och de förstod direkt att det var bråttom.

– Vi slängde av oss kläderna och simmade ut för att rädda den. Emma var lite före, säger Ann Magret.

– Ja, det var inte så långt att simma, men ganska dyigt och konstig botten. När jag kom fram var kattungen alldeles chockad och bara fräste och skrek. Jag såg att den var väldigt liten, kanske bara sju veckor gammal. Den bet mig först, så jag fick ta ett lakan som vi hade och bära den i, berättar Emma.

”Helt fruktansvärt”

Väl i land lugnade sig kattungen något. Men då hade istället Emma och Ann Magret jagat upp sig.

– Man undrar ju vilken människa som gör nåt sånt här, kastar i en liten kattunge från bron. Helt fruktansvärt, menar Emma.

– Det måste varit någon som kastat i den, det finns ingen annan rimlig förklaring. En liten kattunge hamnar ju inte på Dalbobron av sig själv och en katt trillar ju inte ner mot sin vilja, säger Ann Magret.

Vänersborgaren Alf Karlsson, som är anställd vid rikspolisstyrelsen för eftersök vid viltolyckor, spelade också bilbingo i onsdags och han uppskattar att kattungen föll cirka 15 meter.

ANNONS

– Jag såg inte fallet, men plumset var högt och då är det från hög höjd. Och sedan skriket, usch, det var hemskt. Det måste vara sjuka människor som kastade ner kattungen.

”Hon lever ju på hoppet”

Men trots fallet mår den lilla parveln nu bra och hon har fått ett nytt hem hos Johanssons i Brålanda. När TTELA kommer på besök jamar hon och luktar nyfiket på fotografens kamera.

Ann Magret och Emma har döpt henne till - Hope.

– Det känns passande, hon lever ju på hoppet liksom. Vi kontaktade en veterinär och det verkar inte vara några problem med henne. Hon haltar inte, äter bra och ser pigg ut.

ANNONS