Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Landsbygdsparti i Dalsland

Dalslänningarna kan få ett nytt parti att rösta på till hösten, ifall Landsbygdsdemokraterna lyckas med sin plan att etablera företrädare i Dalsland. – Rekryteringen av partifolk pågår för fullt, säger Ola Berg i Sysslebäck i Värmland.

Han är ordförande i den interimstyrelse som bildats, innan partinamnet registrerats och för att man ska ha ett namn när man raggar intresserade för framtida partiarbete.

Berg berättar att man allra först avser att knyta upp intresserade personer på landsbygden.

– Vi behöver 1 500 namnunderskrifter för att kunna registrera partinamnet. Därefter kommer marknadsföringen av partiet. Det är helt inriktat på frågor som rör människor boende ute på landsbygden och vi ska finnas i hela landet.

– Just nu har vi representation i Örebro, Uppland, Dalarna och delar av Värmland. Men intresset för partiet växer.

Dalsland nästa
Även i Dalsland finns redan ett antal personer som visat intresse för partiet, uppger Ola Berg som dock inte vill röja deras namn innan partinamnet och en viss partistruktur är färdig.

Vad ska ni går till val på, om allt lyckas ?
– Sjukvård, bensinskatter, rovdjurspolitik, utanförskap, service. En levande landsbygd i största allmänhet. Vi menar att man också ute i mindre samhällen och landsbygd ska ha rätt till ungefär samma samhällsservice som den som bor i staden.

Hur ser Er rovdjurspolitik ut ?
– Vi vill undvika konflikt mellan vargen och landsbygdens människor, genom att hålla vargen i väl avgränsade reservat.

Hur många personer finns det i Landsbygdsdemokraternas kärntrupp ?
– Sju personer, en kvinna och sex män. Men vi räknar med att bli många fler och det kan jag säga, att intresset är stort – ännu i alla fall.

Var kan man få mer information om er ?
– Pröva vår hemsida, www. Landsbygdsdemokraterna.se. Inom några veckor hoppas vi kunna höras lite här och lite där av lokala företrädare.