Kom hem från bilträff – pistolrånades på lyxbil

Natten mellan lördag och söndag blev två personer utsatta för ett rån i Lilla Edet. Med ett pistolliknande föremål ska en man ha tilltvingat sig deras bil. Under söndagen hittades bilen – i Göteborg.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var sent på lördagsnatten när två personer kom hem till Lilla Edet efter att ha varit på en bilträff som det svängde upp en bil bakom dem med flera personer i.

Ur bilen kliver en person som tar fram ett pistolliknande föremål och tilltvingar sig bilen som de sitter i.

Bilen är av det lyxigare slaget – en gråfolierad Ford Mustang med en Sverigekarta på huven. Under söndagen hittades bilen i Göteborg.

– Bilen är tagen i beslag, och vi ska göra en teknisk undersökning på den, säger Ove Larsson, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Rånet ska ha skett i ett bostadsområde i centrala Lilla Edet vid 01-tiden.

ANNONS

En förundersökning gällande grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel har inletts, men enligt Larsson har rubriceringen under söndagen ändrats till rån.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gripen för brottet. Det ska röra sig om tre misstänkta gärningspersoner och att de vid tillfället var maskerade, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS