Kvinna död efter kraftig brand i lägenhetshus

På tisdagskvällen och onsdagsnatten brann det kraftigt i en tvåvåningsvilla i Kyrkeby i Västerlanda. Byggnaden gick inte att rädda och kommer att få brinna ner helt under kontrollerade former. Under natten meddelade polisen att en kvinna hittats död.

ANNONS
|

Det var vid 20.59 som larmet om branden inkom. Räddningstjänsten meddelade att det var en fullt utvecklad brand det rörde sig om och att de hade ryckt ut med sammanlagt 15 fordon från Lilla Edet, Stenungsund, Nol och Göteborg.

– Vi är på plats med sex fordon och fler är på väg. Det brinner kraftigt på första våningen i huset och vi har påbörjat släckningsarbetet. Just nu finns det inte någon spridningsrisk till närliggande hus, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl hos räddningstjänsten, under kvällen.

Kvinna hittades död

Byggnaden ska bestå av flera lägenheter och enligt räddningstjänsten ska ett antal boende ha kunnat ta sig ut från den utan några fysiska skador.

ANNONS

Räddningstjänsten och polisen befarade att en person var kvar i byggnaden när branden bröt ut, och under natten till onsdag meddelade polisen att en kvinna i 60-årsåldern avlidit i samband med branden. Anhöriga är underrättade.

Får brinna ner helt

Strax före klockan 22 var alla elva enheter kvar på plats. Branden spred sig i byggnaden och upp till taket.

– Huset är totalskadat så det kommer att bli så att det får brinna ner helt och hållet under vår kontroll, säger Lydia Bradaric, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 23.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats med samtliga enheter.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på plats under natten, men kommer successivt att minska ned antalet enheter. På onsdagsmorgonen kommer de att göra en ny bedömning.

Teknisk undersökning

Polisen larmades till platsen och bistod räddningstjänsten med att spärra av infartsvägen för biltrafik. Efter släckningsarbetet kommer platsen att spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

I skrivande stund är brandorsaken okänd, men polisen rubricerar händelsen som mordbrand alternativt grov mordbrand.

Vid 22.50 hade enligt SOS alarm båda ambulanserna lämnat platsen utan att ta med sig någon till sjukhus.

ANNONS