Linnéa fann Tiina som också förlorat sitt öga

Efter att Linnéa Norrman i bland annat Bohusläningen berättade om sin kamp mot cancern, har hon fått mycket positiv respons. Och en dag hörde Tiina Hurmeranta från Uddevalla av sig, som också förlorat sitt öga.

ANNONS

– Många har kommit fram till mig och varit positiva och glada över att jag valt att prata om det, säger Linnéa Norrman.

Reaktionerna har varit enorma efter att Linnéa Norrmanberättat i mediaom hur hon vann mot cancern men förlorade sitt öga. Folk har kommit fram till henne på stan, i butiker eller på bussen för att hylla hennes mod. Men även på sociala medier har hon fått mycket positiv respons.

Och en dag hörde Tiina Hurmeranta från Uddevalla av sig.

– Det var hennes sambosom hade sett artikeln om mig. Tiina kontaktade mig och vi bestämde oss för att träffas, berättar Linnéa som knappt kunde tro att det var sant.

ANNONS

Tiina Hurmeranta berättade att hon också förlorat sitt öga. Linnéas sambo Rasmus blev orolig och frågade om hon var säker på att Tiina var den hon utgav sig för att vara.

– Jag hade många tankar i huvudet under resan dit, berättar Linnéa, men när hon kom fram till Uddevalla och såg Tiina, infann sig lugnet.

Hon berättar att det var häftigt att träffa någon som upplevt samma sak som hon själv. Att känna att hon inte är ensam i det och ha någon som hon kan diskutera de mest basala sakerna med. För även om pojkvännen Rasmus varit ett stort stöd för Linnéa, så står han bredvid.

– Att prata med någonsom upplevt det i första hand är väldigt roligt. Vi hade nog aldrig träffats annars på grund av åldersskillnaden, men nu möts vi i det gemensamma, förklarar hon.

Efter mötet med Tiina hörde Marie von Hofsten från Östersund av sig till Linnéa via Facebook. Hon hade läst Linnéas historia och berättade öppenhjärtigt om sin egen. Linnéa känner att de kan hjälpa varandra att få svar på frågor som de funderar på. Bara en sådan enkel sak som om det går att basta med titanskruvar, säger hon och menar att det är en av många saker som läkarna inte pratar om.

ANNONS

– Nu är vi tre stycken i vår grupp som saknar öga och ögonlock, säger Linnéa och skrattar.

Tillsammans har destartat Facebookgruppen "one eye left", en mötesplats för tips och ventilering. Tanken är inte att gruppen bara ska rikta sig mot människor som förlorat ett öga, utan även delar av ens ansikte. Ansiktet är det första en annan människa möter och reaktionerna är lika, säger Linnéa.

– Jag känner mig redan ganska trygg i att vara enögd, men det är intressant att kunna prata med dem och bilda sig en större uppfattning kring det. För även om vi upplevt liknande händelser så har vi olika åsikter, säger hon.

ANNONS