Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/30

Årets motorfest närmar sig i Lysekil

På lördag lär motorerna mullra i Lysekil när det åter är dags för den traditionella cruisingen. Närmare 1500 bilar och 20000 besökare från hela Sverige väntas till Lysekil.

– Det är inte några förändringar i år när det gäller crusingslingan, säger Lorina Kjellberg som håller i det mesta av planeringen tillsammans med Anna Karlsson och Hasse Ekbrand.

De är alla med i styrelsen för föreningen Lysekil i våra hjärtan som står bakom arrangemanget. Förberedelsearbetet har pågått i ett år.

Börjar vid rondellen

Cruisingslingan börjar vid rondellen vid Landsvägsgatan och fortsätter sedan runt i centrala Lysekil där det bland annat går att köra i genom Kyrkviksområdet, längs Drottninggatan, Kungsgatan, Norra hamnen, förbi sjukhuset och ner mot Lysekil via Valbogatan. En nyhet i år, enligt Lorina Kjellberg, är att det blir enkelriktat från Landsvägsgatan och upp till Lysekils sjukhus. Detta för att trafiken ska flyta på bättre än förra året.

Hjälper till

Även i år kommer medlemmarna i ett antal föreningar från Lysekil och andra kommuner ställer upp som funktionärer.

– Det är fortfarande så att jag som är spindeln i nätet när det gäller planeringen, säger Lorina Kjellberg.

Närmare 20000 besökare väntas till Lysekil under cruisingen och det lär bli full fart i de centrala delarna av staden.

En nyhet är att ett partytält ska placeras på Rosvikstorg under cruisingen. Mikael Magnusson, Preachin Lips, Green Kryptonite och The Human flies står för musiken på lördag.