Åtalas efter våldsamt väskrån

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för att ha misshandlat och rånat en annan kvinna i ett svartsjukedrama. Den åtalade förnekar brott.

ANNONS

Det var för ett par år sedan som händelsen inträffade. Den misstänkta kvinnan ska ha slagit en annan kvinna utanför en restaurang i Lysekil. Enligt polisförhöret med offret ska den misstänkta ha sagt sig vilja prata med henne och ledde henne mot en korsning en bit bort. Väl där ska den misstänkta ha sagt att "Du har vart med mitt ex" och då slagit kvinnan med upprepade knytnävsslag i ansiktet.

Efter detta ska kvinnan ha fallit till marken och den misstänkta kvinnan ska ha tagit tag i hennes hår och dunkat hennes huvud mot marken. Hon ska även ha hotats med kniv. Den misstänkta stal kvinnans väska innehållande bland annat 600 kronor, nycklar och andra tillhörigheter innan hon försvann i en bil. Kvinnan blev inte allvarligt skadad.

ANNONS

I polisförhöret så framgår det att den misstänkta kvinnan är av en annan uppfattning och hävdar att det var offret som ville prata och låg bakom bråket. Den misstänkta kvinnan förnekar att hon ska ha begått något brott.

ANNONS