Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En man åtalas för att ha stulit en bil i Lysekil medan en kvinna fortfarande satt i bilen. Arkivbild. Bild: Jakob Simonson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Åtalas för att ha kapat en bil i Lysekil

Flera polispatruller och polishelikopter sattes in i jakten på en bilkapare som i början av oktober tvingade till sig en bil i Lysekil. Då lyckades bilkaparen komma undan, men nu har en man i 30-årsåldern åtalats för brottet.

En kvinna satt och väntade på sin make i deras bil vid Lyse-Fiskebäck den 9 oktober, när en främmande man kom in i bilen och satte sig bakom ratten. Han började köra och sa till kvinnan att lämna bilen. Sedan körde han från platsen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Polisen drog igång en jakt på bilkaparen, och efter ungefär en timme hittades det stulna fordonet i centrala Lysekil. Den misstänkte bilkaparen hittade man inte då, men polisen fortsatte att spana och inom en vecka greps en misstänkt man i 30-årsåldern som senare också häktades.

LÄS MER: Misstänkt bilkapare häktad

Flera brott

Nu åtalas mannen för bilkapningen och en rad andra brott som han ska ha begått i Lysekil Stenungsund och Göteborg, från slutet av mars till dess att han greps i oktober.

Det handlar bland annat om flera fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri, ofredande, olovligt brukande och ringa stöld. Men också om tillgrepp av fortskaffningsmedel, sedan han kring midsommar ska ha stulit en personbil i Brastad, och vårdslöshet i trafik sedan han ska ha försökt köra ifrån polisen i Göteborg, och då kört på cykelbana och krockat med ett annat fordon.

För bilkapningen i Lysekil åtalas han för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, på grund av hur bilstölden gått till.

Mannen har erkänt vissa av brotten och vissa har han vare sig kunnat erkänna eller förneka. Han förnekar bilkapningen i Lysekil.