Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Affären med norrmännen sprack

Det blir inte någon affär mellan det norska bolaget Seabased Holding AS som nyligen startat och Seabased AB som står bakom satsningen på vågkraftverk. En investering på 80 miljoner uteblir.

– Jag är mycket besviken över att det inte gick att fullfölja den här affären och att samarbetet med det nystartade norska bolaget har spruckit, säger Mats Leijon, vd på Seabased AB i ett pressmeddelande. Det här innebär att vi inte får in de pengar som behövs i verksamheten och att läget blivit mycket pressat.

Hur länge räcker de pengar som ni har?

– Det vill jag inte kommentera, säger Mats Leijon. Men jag kan säga så mycket som att vi har en plan för verksamheten som vi jobbar efter.

Under måndagen satt Mats Leijon och de övriga i styrelsen för att diskutera situationen. För några veckor sedan offentliggjordes nyheten att det nystartade norska bolaget Seabased Holding AS, ett företag som består av ett antal norska investerare, beslutat sig för att gå in som majoritetsägare i bolaget. Om affären fullföljts hade det norska företaget fått ett avgörande inflytande i det Lysekilsbaserade företaget som jobbat med att utveckla vågkraftverk i mer än tio år.

– Vi fick inte de pengarna som var utlovade. Det resulterade i att jag stoppade den här affären.

Mats Leijon berättade då att det här innebär att bolaget kommer att gå in i en lugnare period för att kunna lägga ner mer tid på att utveckla företaget.

Han berättade också att flera investerare har visat intresse för att gå in i verksamheten under årens lopp.