Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En av de mest anrika fastigheterna på Skaftö är till salu. Utgångspriset är på 25 miljoner. Bild: Jörgen Hinder

Anrik fastighet till salu på Skaftö

En av de mest kända privatbostäderna på Skaftö är till salu med ett utgångspris på 25 miljoner kronor. Säljare är Lars Björneld, politiker för Liberalerna i Lysekil och med en bakgrund som näringslivschef i Uddevalla. Huset, som byggdes 1919, har en tomt på 924 kvadratmeter.

– Vi kände att vi ville ha lite mindre boende och därför har vi bestämt oss för att sälja huset, säger Lars Björneld.

Den fastighet som är till salu ligger på Lyckes lid på Östersidan på Skaftö. Det handlar om den kanske mest exklusiva privatbostaden som finns på Skaftö. Villan är byggd i jugendstil och byggdes 1919 med havsutsikt ut mot havet. I köpet ingår också en rejäl båtplats som hör till fastigheten.

Inte för alla

Det är mäklaren Stefan Essunger på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty som fått i uppdrag att sälja fastigheten. Enligt honom är intresset för fastigheten stort.

– Det är två veckor sedan vi lade ut den här fastigheten till försäljning och det är redan många som hört av sig, säger han. Men man får inte glömma bort att det är ett stort hus på närmare 600 kvadratmeter så det kan ta lite tid att sälja det här objektet. En framtida köpare måste ha en idé på hur utrymmena ska kunna användas.

Byggdes för 99 år sedan

Villan på Östersidan rymmer 12 rum, 6 sovrum, kontor, bibliotek, matsal, två vardagsrum, ateljé, fyra badrum, dubbelgarage, flera fungerande kakelugnar, ett utomhusspa och många uteplatser. Husets tomt har en area på 924 kvadratmeter. Dessutom finns det bergvärme installerat för att få ner kostnaderna för värme.

Det var fabrikör Lyckes två söner som 1919 byggde huset som har två identiska våningar. I dag finns det en tillbyggd vindsvåning, dubbelgarage och massvis med uteplatser och andra utrymmen som hör till fastigheten.